cheers darlin' ...


Βαλίτσες, δύο. άντρας- γυναίκα. ο Άντρας στέκεται στο παράθυρο και η γυναίκα μπροστά από το πάγκο της κουζίνας κρατώντας κούπα με καφέ στα χέρια της, κοιτά το ρολόι που δένει στο καρπό της και ύστερα ξεφυσά και κοιτά τον άντρα στο παράθυρο.
-Δεν τα πάω καλά με τους αποχαιρετισμούς. Το ξέρεις. Με ξέρεις, μην προσπαθείς να με αλλάξεις. απλά άσε με να φύγω όπως θα έκανα,ή φύγε εσύ σαν να ξεκινάς τη μέρα σου. μην πούμε κάτι, μην πω- μην πεις. απλά πάει ο καθένας τη διαδρομή του. Η τυχαία συνάντηση. θυμάσαι σου έχω μιλήσει γι αυτήν. Δεν χρειάζεται να απαντήσεις ούτως ή άλλως θα στο ξαναπώ. ή όχι ;  προσπαθείς να με κάνεις να χάσω το δρομολόγιο γιατί το τρένο μου φαίνεται κλισέ για να το πω και να το ομολογήσω.
είπε η γυναίκα, και έστρωσε για μια ακόμα φορά τα μαλλιά της στο σφιχτό κότσο. και συνέχισε να μιλά. ασταμάτητα, περπατούσε σε όλο το σπίτι, μην φανταστείς πως ήταν και μεγάλο. μιλούσε περπατούσε αλλά δεν κοίταζε τον άντρα, ο οποίος καθόταν και την κοιτούσε χωρίς να την σταματήσει, ένα κομμάτι του μάλλον χαιρόταν τα σημάδια πανικού που απλώνονταν πάνω της. τα μαλλιά της είχαν αρχίσει να λύνονται, είχε βγάλει προ πολλού τα παπούτσια της, τα χέρια της τα πείραζε συνέχεια και γκρίνιαζε συνεχώς για το ότι ο καφές τελείωσε.

-Μην πεις κάτι άλλο. Φεύγω πάω στη δουλειά. θα τα πούμε το βράδυ για ποτό. στο γνωστό μέρος στη γνωστή ώρα. α και κάτι ακόμα. κανονικά δεν θα έπρεπε να ήσουν εδώ. όχι ακόμα. διάλεξε που θες να είσαι . και να είσαι δεν γίνεται να είσαι παντού ταυτόχρονα. φιλιά. τα λέμε το βράδυ. Είπε ο άντρας και ύστερα έκλεισε την πόρτα πίσω του.
Η κοπέλα έμεινε μόνη της στο διαμέρισμα. ξαφνικά έχασε κάθε λάμψη ο χώρος, πήγε στο καθρέφτη, άφησε τα μαλλιά της λυτά, πήρε τις βαλίτσες, κλείδωσε και έφυγε. Περπατούσε στους δρόμους σαν να τους έβλεπε τελευταία φορά αν και το μόνο σίγουρο ήταν ότι αργά ή γρήγορα θα ξαναγυρνούσε . Πάντα γυρνούσε. . .

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις