αν - (να)

Αν είναι να φύγεις να χαμογελάς,με εκείνο το κρυφό χαμόγελο που έχεις όταν κοιτάς τη βροχή. Αν είναι να μείνεις, δεν χρειάζεται να πεις κάτι, κάτσε άκου τη σιωπή. Αν είναι κοιμηθείς πες μου να κλείσω τα φώτα. Αν έρθω αύριο για καφέ, να μου φτιάξεις καφέ και όχι νερό με λίγο καφέ . . .Αν είναι να φύγω πάλι να είσαι σίγουρος πως θα φροντίσω να μην το καταλάβεις . . . 
Δεν θα σου πω να μην φύγεις, δεν θα σου πω να  κλείσεις την πόρτα, δεν θα σου πω ότι θα τα πούμε για καφέ αύριο, που ξέρω ότι δεν θα πάμε. Δεν θα σου πω τίποτα. δεν θα ακούσεις μείνε, ποτέ δεν το είπα. Δεν θα σου πω να μην καπνίζεις ούτε να μην πίνεις ποτά και καφέδες, και εγώ τα ίδια κάνω.
Θα σου πω να αγαπάς. Θα σου φωνάξω να ενδιαφερθείς και για το αύριο και να μην είσαι τόσο αδιάφορος. Να κάνεις σχέδια, ακόμα και αν είναι γραμμένα σε χαρτοπετσέτες - κάντα, για το παρόν σου και όχι για το μέλλον σου.  Αν είναι να κάνεις το επόμενο βήμα και αν είναι να ενθουσιαστείς γι αυτό , κάντο, μην το σκέφτεσαι..
Μην ξεχνάς πως  στο είχα πει κάποιο βράδυ που δεν είχα ύπνο, ότι το αν και το να είναι το ίδιο και το αυτό. Το αν για να σκεφτείς και το να για να πράξεις.
γι αυτό ας πάρουμε πάλι τα αν από την αρχή με μια διαφορά, αντί για αν , θα στο αλλάξω σε "να".
να χαμογελάς, να φύγεις να πας όπου θες, να είσαι χαρούμενος, να κοιτάς τη βροχή ενίοτε να χορεύεις και σε αυτήν, να σιωπάς δεν χρειάζεται να μιλάς πάντα. να κοιμηθείς. να κλείσεις την πόρτα, να πιούμε καφέ αύριο. να σου πω ότι θες να ακούσεις. να αγαπάς - να αγαπιέσαι (παρέα πάνε αυτά) να κοιτάς το παρόν. να κάνεις το επόμενο βήμα, να μην το σκέφτεσαι απλά κάντο!
να αποφασίσεις πως όποιο χαρτί και να τραβήξεις πρέπει να προχωρήσεις στην επόμενη κίνηση. Δεν τελειώνει ποτέ το παιχνίδι μέχρι να πετάξει κανείς το τελευταίο του χαρτί.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις