Η επιλογή

Αν έχετε δει το eternal sunshine of the spotless mind o Joel εχει την επιλογη να ακολουθήσει την επιλογη της Clementine και να διαγράψει απο το μυαλό του όποιαδήποτε ανάμνηση της σχέσης τους ή να προχωρήσει έτσι τη ζωή του.


Αν έχετε δει το matrix  υπαρχει η σκηνή όπου δίνεται στον Nio η επιλογή για το μπλέ ή το κόκκινο χαπάκι.

Αν έχετε δει τη χιονάτη υπαρχει η επιλογή να φάει ή να μην φαει το δηλητηριασμένο μήλο.


Αν έχετε δει την οδύσσεια (την ταινία) οι σύντροφοι του οδυσσέα είχαν την επιλογή να πιστέψουν τον οδυσσέα και να μην ανοίξουν το σάκο με τους ανέμους του Αιόλου ή να το ανοίξουν.

  Αυτά είναι λίγα παραδείγματα, και μπορεί ο καθένας να τα βρει λίγο ανυπόστατα καθώς είναι απο ταινίες, παραμύθια και ένα έπος. Το δέχομαι, μέσω των παραδειγμάτων μπορώ όμως να δείξω ότι όλοι καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με επιλογές, άλλες μικρές άλλες μεγάλες άλλες με δεδομένα αποτελέσματα και άλλες χωρίς .
   Η ζωή μας είναι γεμάτη απο επιλογές, γεμάτη απο αδιέξοδα και καταστάσεις που δεν θα ήθελες να ζήσεις καθώς και απο πράγματα που θα ήθελες να έχεις για πάντα. Ας ξεκαθαρίσουμε όμως το γεγονός ότι δεν είμαι τόσο τζογαδώρος στα θέματα της ζωης μου , είμαι κατα ένα μεγάλο ποσοστό ρεαλίστρια. Δεν πιστεύω στην έκφραση "για πάντα" , ούτε στην έκφραση "ποτέ", ούτε στον "κεραυνοβόλο έρωτα" ούτε φυσικά σε εκείνο το "άστρο" που φέρνει σε κάποια άτομα τα πάντα εύκολα. Δεν θεωρώ ότι όλα είναι εύκολα, υπάρχει πάντα μια διαβάθμιση στη δυσκολία. Δεν γίνεται να ξέρεις το αποτέλεσμα μιας επιλογής , γίνεται να ξέρεις μονάχα πως όσες επιλογές και να πάρεις κάπου θα σε βγάλουν, καποιο αποτέλεσμα θα έχουν ακόμα και αν φαίνεται πως έγινε απο λάθος, ακόμα και αν νομίζεις πως έγιναν απο κάποια παραπάνω ματαιοδοξία ή απο κάποιο μικρό χρονικό περιθώριο σκέψης επι του θέματος. Όπως λέει και ο Καβάφης "Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη,
να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις"  και "Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δεν σε γέλασε. Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα, ήδη θα το κατάλαβες η Ιθάκες τι σημαίνουν" Σημασία μονάχα έχει να ζήσεις με τις επιλογές σου, αφού τις έκανες ο ίδιος και να τις θυμάσαι πάντα ως μάθημα και όχι συμφορά. Άλλωστε ο καθένας μας ζει, ερωτεύεται, δεσμεύεται και μαθαίνει να ακούει το μυαλό και την καρδιά σαν είναι αδέρφια . Η ζωή σου είναι μονάχα γεμάτη απο επιλογές και το σίγουρο είναι ότι κάποιο αποτέλεσμα θα φέρουν.
  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις