ο αναπτήρας και η απόφαση.

Είσαι γελασμένη, μου είπε, ενώ άφηνε το καπνό απο το τσιγάρο του να δραπετεύσει, αν πιστεύεις ότι όλα τα πράγματα στη ζωή σου, έχουν πάνω απο μια μεταφράσεις. Αν δεν δεις τα πράγματα στην πιο απλή τους μορφή θα ύπαρχει ανα πάσα στιγμή κάποιο πρόβλημα, που ή δεν θα θες να λύσεις ή δεν θα ξέρεις πως. Θα συμφωνήσω στο θέμα οπτικής γωνίας, αλλά μιλάμε μόνο για το υποκείμενο, το άτομο το οποίο σκέφτεται, δηλαδή εσένα. Εκεί μια οπτική υπάρχει η δική σου απλά πρέπει να διαλέξεις με ποια θα προχωρήσεις, απο την κακή, τη μέτρια, ή την καλή, αυτή που όλα τα γυρνάει στην ευνοική τους μορφή και μπορείς να κάνεις το γύρω του θριάμβου. όλες οι υπόλοιπες εκδοχές είναι άλλων, οι οποίοι ποτέ δεν θα καταλάβουν πλήρως τι κάνεις και γιατί και επίσης γιατί να καταλάβουν μιας και δεν θα ζήσουν αυτοί με τις επιλογές σου παρά εσύ. 
Αν υποθέσουμε ότι μπορείς να πεις καθαρά ότι γι αυτό που θες μπορείς να φτάσεις στο σημείο της καύσης, να πάρεις την μεχρί πρότινως ζωή σου και να την κάψεις στο τασάκι, να αλλάξεις συνήθειες και παρέες και ότι άλλο θες. Τότε σε συγχαίρω αλλά να θυμάσαι στο σημείο αυτό θα φτάσεις μόνη σου. Αν όμως υποθέσουμε ότι παίζεις με τον αναπτήρα και σκέφτεσαι τι θα χάσεις και τι θα κερδίσεις από την οποιαδήποτε κατάσταση τότε καλό θα ήταν να τον αφήσεις κάτω μην πάθουμε κανένα ατύχημα. 
όλοι έχουμε βρεθεί στο σημείο αυτό. αργά ή γρήγορα όλοι σκεφτόμαστε προς τα που πάμε , τι κάνουμε, με ποιούς είμαστε και πως περνάμε. Το θέμα είναι ότι όποια απόφαση πάρεις, θα εκνεύριζεσαι με τα πράγματα που άφησες πίσω, θα αναπολείς τους ανθρώπους που άφησες, στην πιο καλή μορφή τους, μην γελιέσαι όλοι έχουμε τα καλά μας αλλά και τα άσχημα μας, μα πάνω απο όλα θα σκέφτεσαι το τώρα. Γιατί θα βαρεθείς να σκέφτεσαι, να αναπολείς, θα θέλεις να προχωρήσεις γιατί αυτό πρέπει να γίνει. Διάλεξε κατεύθυνση και προχώρα και όποιος είναι να ακολουθήσει, ακολουθεί, και ότι είναι να πάρεις μαζι σου θα το πάρεις. 
Αλλά μην περιμένεις ότι οι άνθρωποι βγαίνουν εύκολα απο το παιχνίδι με τον αναπτήρα! 
Θα γνωρίσεις ανθρώπους που θα άξιζε να καήτε στην ίδια φωτιά, άλλους που θα τους πετάξεις την επόμενη μέρα και άλλοι που θα παίζουν με τον αναπτήρα μέχρι να τελειώσει χωρίς να έχουν πάρει κάποια απόφαση. 
Ξέρω ότι ετοιμάζεις ολοκληρο αντιδραστικό μονόλογο εναντίον μου αλλά ξέρεις ότι έχω δίκιο, και γι αυτή την φορά η κουβέντα θα σταματήσει εδώ. να σου πω την αλήθεια πικράθηκα απο το τσιγάρο και ο καφές κρύωσε και όλη αυτή η κουβέντα δεν ξέρω πως ξεκίνησε, αλλά εγώ θέλω να περπατήσω και ας βρέχει έξω. γι αυτό τι λες θα έρθεις; τι αποφάσισες; are you in or are you out? 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις