Fix you ...

"κοιτάζεις τα όνειρα σου μέσα απο καθρέφτες, κοιτάζεις το μέλλον σου μέσα απο όνειρα, κοιτάζεις τους φόβους σου μόνο στην καθαρή μορφή του νερού. Κρύο νερό αγγίζει τους κροτάφους σου και νομίζεις πως είναι δάκρυα των ονείρων σου φοβούμενα να αποτύχουν. Περπατάς μόνος σε ένα δρόμο κατακλυσμένο απο φώτα και θεωρείς πως η ευτυχία είναι στην επόμενη στροφή- εκεί που τα φώτα είναι κλείστα-και θα ανάψουν μόλις μπεις, σαν μια μικρή αυλαία που ο προβολέας περιμένει τον πρωταγωνιστή για να ξεκινήσει η παράσταση. έχεις περάσει πολλές γωνίες αλλά καμία δεν είναι η δικιά σου, έχεις χτυπήσει σε αδιέξοδα, η ανάσα σου με δυσκολία βγαίνει, έχεις κουραστεί και φωνάζεις πως κάποιος σου κάνει πλάκα. Κοιτάς πίσω σου και βλέπεις στο βάθος την αφετηρία και άρχιζεις να πιστεύεις πως παίζεις εδώ και ώρα την μονοπόλη που έπαιζε μικρός και επιλέγεις εσύ σε ποια τετράγωνα θα πας, και ποιά θα αγοράσεις και ποιά θά χτίσεις και ποια θα γκρεμίσεις και κάπου λες είναι και η χαρά ότι κέρδισες...
   ξεχνάς πως κοιμήθηκες πολύ άσχημα το προηγούμενο βράδυ, σχεδόν δεν κοιμήθηκες, αλλά το ξυπνητήρι διατάζει να σηκωθείς και να προχωρήσεις. Δυσανασχετείς και κάνεις ώρες να ετοιμαστείς. Λες και το προγραμμά σου σε εκδικείται, μα όχι δεν σε εκδικείται απλά σου ονομάζει τις υποχρεώσεις σου, τον ελεύθερό σου χρόνο και τον χρόνο, τον χρόνο που βλέπεις να μην χρησιμοποιείς γιατί συνεχώς ονομάζεις μια επόμενη φορά για να κάνεις ότι δεν έκανες. . .
Στο δρόμο που ακολουθείς δεν μπορείς να πας μόνος, ούτε να τερματίσεις στην πλήρη ευδαιμονία, γι αυτό σήκω μάζεψε τις δυνάμεις σου γιατί ακόμα και αν αποτύχεις ή ακόμα και αν κερδίσεις όταν γυρίσεις πίσω σου να κοιτάξεις, θα δεις χαμόγελα από όλους όσους ήταν δίπλα σου και σε βοήθησαν στην διαδρομή... και τότε και εσύ θα πιστέψεις ότι η ευτυχία σου είναι απλά μια κατάσταση απο στιγμές και ότι όντως τα θαύματα υπάρχουν αρκεί να πιστέψεις σε αυτά... Καλή μας τύχη σε όποιο καινούριο ή παλιό ξεκίνημα ..."

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις