κάτι αδεσποτες σκέψεις. τιποτα άλλο.

γράμματα που έχουν μεινει αδιάβαστα, μηνύματα που έχουν μείνει στα πρόχειρα, σκέψεις που δεν έχουν εκφραστεί, προτάσεις που δεν έχουν ειπωθεί. τηλέφωνα νεκρά, σχέσεις μηδαμινές, ούτε καν τυπικές.
Τραγούδια που έχουν αφιερωθεί, τραγούδια που σου θυμίζουν ότι ο όγκος εργασίας τα πρωινά σε βοηθάει να ξεχάσεις. Τραγούδια γι την κάθε στιγμή της μέρας. Και εν μέρει το χεις καταφέρει έχεις γεμίσει τόσο τη μέρα σου για να μην έχεις χρόνο να σκεφτείς, να μιλήσεις, να θυμηθείς και να μετρήσεις ότι κάτι λείπει, ότι κάτι σου λείπει .  Η έλλειψη τσιγάρου μάλλον σαν βασανιστήριο.  Ξανά και ξανά μιλάς για τα σχέδια σου και για το τι θα κάνεις μετά και ότι ο χρόνος σε πιέζει και ότι πρέπει να προλάβεις. Να περπατήσεις, να τρέξεις, να φτάσεις, να φτάσεις τα πράγματα εκεί που τα θες. Τα βράδια όμως που συνήθως δεν θα μπορέσεις να τα γεμίσεις και αυτά με δουλειά, και τα αποτέλεσματα που έχεις δεν είναι αυτά που όριζε ο προγραμματισμός σου, σκέφτεσαι ότι κανείς δεν σε καταλαβε, σκέφτεσαι ότι  θα ήθελες να τα σπάσεις όλα, ότι αλλιώς τα είχες προγραμματίσει και αλλιώς συμβαίνουν. γιατί; γιατί έτσι πρέπει. δεν μπορούν όλα να είναι όλα τακτοποιημένα.
και αυτό γίνεται κάθε μέρα μέχρι να μάθεις  σαν να είσαι μικρό παιδάκι, πως η ζωή δεν είναι για να είναι τακτοποιημένη, είναι για να είναι ένα μεγάλο μπέρδεμα, ένα πρόβλημα που για να το λύσεις θα πρέπει να το ζήσεις.
   και εδώ ίσως ερχόμαστε στα δύσκολα γιατί δεν υπάρχει ούτε απάντηση, ούτε καν ερώτηση, είναι η δήλωση. γιατί όσο και να προγραμματίζεις, και να σκέφτεσαι και να γεμίζεις την μέρα με δουλειά και να σκέφτεσαι ότι δεν πρέπει να σκέφτεσαι,Στο λέω εγώ που υποτίθεται ήμουν πάντοτε αυτή που ήθελε να ελέγχει τα πάντα. Ορισμένα πράγματα πάντα θα σου λείπουν, ορισμένοι άνθρωποι πάντα θα λείπουν και άλλοι θα είναι πάντα εκεί. Είναι ωραίο να ονειρεύεσαι, είναι ωραίο να θεωρείς πως εσύ θα κάνεις ότι δεν έχουν κάνει οι άλλοι, πιο ωραίο όμως είναι όταν θα έχεις καταφέρει ότι εσύ θες, εκτός απο τον εαυτό σου να είνα εκει και όλοι όσοι σε στήριξαν, όλοι όσοι ονειρεύτηκαν μαζί σου τα ίδια πράγματα. Μην ξεχνάς η ζωή δεν είναι τίποτα άλλο απο μια κούπα με καφέ που δεν  σου πετυχαίνουν την ζάχαρι . αυτό δεν έχω να σου πω κάτι άλλο, ίσως να πιω ακόμα έναν καφέ πικρό λίγο πριν κοιμηθώ για να θυμηθώ να ζητήσω την επόμενη λίγη ακόμη ζάχαρι. τα φιλιά μου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις