Et tu Brute?

"Η προδοσία μυρίζει στο άρωμα σου, ίσως να είναι και στο άγγιγμα σου. Για να σε προδώσουν θα πρέπει να έχεις αγαπηθεί, πολύ- ίσως παρά πάνω και απο αυτό που όντως χρειάζεται- για να πονέσεις. Ο πόνος που νιώθεις στα σωθηκά σε τσακίζει, για τα πρώτα λεπτά, ποιος θα είναι σε θέση να μετρήσει το χρόνο; Για ένα χ διάστημα αισθάνεσαι μουδιασμένος, κενός, ίσως να νομίζεις ότι είσαι και απαρατήρητος. Μην είσαι χαζός, ποτέ δεν ήσουν χαζός. Δεν είσαι απαρατήρητος και αυτό είναι στην τελική αυτό που θα σε πονέσει περισσότερο. Ολοι θα δουν να κυλάει ιδρώτας απο το πρόσωπο σου, όλοι θα ακούσουν το φτάνει έως εδώ. Κάποτε γελούσες όταν σου έλεγα να φοβάσαι την πόρτα που δεν την άκουσες να κλείνει . Γιατί δεν ξέρεις πότε θα έχει κλείσει τελείως. Εγώ στην θέση σου θα ανησυχούσα. " Η κοπέλα πήρε ένα τσιγάρο απο το πακέτο και το άναψε με συνοπτικές διαδικασίες. Σηκώθηκε από το καναπέ και στάθηκε μπροστά στο παράθυρο, δίπλα ακριβως απο το νεαρό. Της πήρε το τσιγάρο, δεν τον κοίταξε καν.

-Και τώρα τι ; τη ρώτησε ενώ της έδωσε το τσιγάρο πίσω.
-Τώρα τίποτα, θα φύγουμε απο δω όπως ήρθαμε, αθόρυβα, σαν δύο ξένοι.
-Αυτό θες; τη ρωτα. Την κοιτά αλλά δεν τον κοιτά.
-Αυτό θα γίνει . Δεν θα μετρήσεις τα θέλω για να δεις την απόσταση που καλύπτουν. Ήσουν πάντοτε καλός στο να απλώνεις πράγματα στο χώρο και οι καταστάσεις αντι να τελειώνουν, να παραμένουν μέχρι να σκάσουν ή σταματήσουν να σε απασχολούν.
- Σταμάτα τις θεωρίες σου σε έμαθα. Εγώ ρώτησα κάτι απλό , εσύ αυτό θες να γίνει,να τελειώσει;
-Γιατί είχε αρχίσει κάτι για να τελειώσει;
Κοιτάζονται, η κοπέλα σβήνει το τσιγάρο και απομακρύνεται. Ο νεαρός την ακολουθεί μέχρι ενός σημείου.

Έγιναν όλα όπως τα είχε σκεφτεί η κοπέλα. Κατέβηκαν τη σκάλα παρέα. κλείδωσαν την αυλόπορτα. Η κοπέλα άρχισε να κατηφορίζει το δρόμο, ο νεαρός στάθηκε μπροστά απο το αυτοκίνητο. Την φώναξε .
-Να πω και εγώ κάτι που μου ήρθε στο μυαλό ; είπε και χαμογέλασε το αγόρι .
 - Πες !
Την πλησίασε, μπορεί και να έφτασε κοντά στο αυτί της και είπε με πολύ ήρεμη φωνή.
-Εσύ είσαι ο δικός μου ο Βρούτος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις